Muffinki- pizzerinki

  • Napisane 11 stycznia 2017 o 17:35
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 0 Flares ×

1
Składniki:
Suche:
- 200 g mąki
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka oregano
- 1 łyżeczka bazylii
- 1 łyżeczka papryki słodkiej
- ćwierć łyżeczki soli
Mokre:
- 2 jajka
- pół szklanki mleka
- pół szklanki oleju
Pozostałe:
- 100 g salami
- 1 kulka mozarelli
- 12 pomidorków koktajlowych
- bazylia świeża do dekoracji

Przygotowanie:
W misce połączyć składniki suche. W drugiej misce połączyć składniki mokre. Składniki płynne przelać do suchych, wymieszać. Mozarellę zetrzeć na tarce o grubych oczkach, salami pokroić drobno. Dodać do masy, zostawiając nieco mozarelli do dekoracji góry babeczek. Wylać do form muffinkowych, posypać mozarellą, wetknąć pomidorka. Piec ok 30 min w temp. 180 st C, opcja góra- dół. Wystudzić, udekorować świeżą bazylią.
​Smacznego!1

Komentarze (8) do Muffinki- pizzerinki

  1. ~ilona pisze:

    pyszności

  2. ~rafal pisze:

    smacznie wyglądają,aż ślinka leci

  3. ~Kamila pisze:

    Pychotka :)

  4. ~Marcinek pisze:

    O , ciekawy pomysł z tymi pizzerinkami. Super wyglądają te całe pomidorki, rzadko się takie coś spotyka :) pozdro

  5. ~Justyna pisze:

    Pyszne

  6. ~Zenobia pisze:

    Zyje na tym swiecie kilka ladnych lat ale takie cuda widze pierwszy raz wykorzystam twoj pomysl kochana zeby ugoscic wnuczki jak przyjda na dzien babci pewnie beda im smakowac :D dziekuje za inspiracje :*

  7. ~Dominika pisze:

    pycha :)

  8. ~Elżbieta pisze:

    Ale świetnie wygląda i za pewne tak samo smakuje :)ciekawy pomysł na przekąskę :)

Odpowiedz na „~ZenobiaAnuluj pisanie odpowiedzi


0 Flares Twitter 0 Facebook 0 0 Flares ×