Krem z dyni z ekologicznym schabem na chrupko

  • Napisane 25 października 2015 o 14:52
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 0 Flares ×

DSC_0990-2Składniki:
- dynia makaronowa- 1 średnia
- czosnek- 3 ząbki
- cebula, mała 1 sztuka
- kostka rosołowa- 2 sztuki
- marchewka- 3 sztuki
- pietruszka- 1 sztuka
- por, kawałek
- seler- pół niewielkiego
- schab ZM Nove, 8 grubszych plasterków
- pieprz, do smaku
- olej rzepakowy do smażenia
DSC_0986Wykonanie:
Ok 2 litry wody wstawić razem z 2 kostkami rosołowymi, dodać do tego obraną i pokrojoną włoszczyznę.
Cebulę pokroić w kostkę, tak samo obraną dynię, czosnek wycisnąć przez praskę. Podsmażyć razem do zrumienienia. Kiedy warzywa w wywarze zmiękną dodać do nich dynię z cebulą i czosnkiem. Całość gotować jeszcze pół godziny. Po tym czasie wszystko zblendować, doprawić pieprzem i w razie potrzeby solą. Schab podsmażyć na chrupko na oleju. Zupę udekorować łyżką kwaśnej śmietany i listkami bazylii. Smacznego :)
DSC_0993-3

1 komentarz do Krem z dyni z ekologicznym schabem na chrupko

  1. ~Ted pisze:

    Hej, fajnie wygląda ten schabik w kremie dyniowym. Do tego ekologiczny, ciekawe :)

Dodaj komentarz


0 Flares Twitter 0 Facebook 0 0 Flares ×