Sałatka La Mexicana

  • Napisane 29 lipca 2014 o 15:46
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 0 Flares ×

Składniki:

- 1 podwójna pierś z kurczaka

- biała część pora

- 2 czerwone papryki

- 1 puszka kukurydzy

- 1 puszka fasoli czerwonej

- 1/2 szklanki ketchupu

- 1/2 szklanki majonezu

- łyżeczka sproszkowanego chilli

- sól, pieprz, olej

Wykonanie:

Pierś kroimy drobno, obsypujemy solą i pieprzem i podsmażamy na oleju. Odkładamy do ostygnięcia. Paprykę i białą część pora kroimy w cienkie paski. Kiedy kurczak ostygnie umieszczamy wszystkie warzywa i kurczaka w misce. W międzyczasie robimy sos: mieszamy pół szklanki majonezu z pół szklanki ketchupu oraz łyżeczką sproszkowanego chilli (chilli można dodać mniej lub więcej wedle gustu). Wylewamy sos na warzywa z kurczakiem i mieszamy. Odkładamy na kilka godzin do lodówki.

1011892_10201560781527685_202381761_n

Rada: najlepiej zrobić sałatkę na dzień przed planowanym podaniem, gdyż wtedy smaki przegryzą się lepiej :)

Komentarze (4) do Sałatka La Mexicana

  1. ~Małgorzata Korniluk pisze:

    Ciekawy przepis! co prawda Mój nie przepada za pikantnymi potrawami ale myślę ze do tej sałatki się przekona :) Popróbujemy

  2. ~Anna Zierold pisze:

    Sałatka bardzo ciekawa,na pewno smaczna. W wolnej chwili wypróbuję ja u siebie.Jestem bardzo ciekawa smaku tej sałatki

  3. ~Katarzyna Michałowicz pisze:

    Hmm, sałatka blisko spokrewniona z tą o nazwie Gyros – czyli będzie pysznie :)

Dodaj komentarz


0 Flares Twitter 0 Facebook 0 0 Flares ×